Elbilar och rallycross

Framtiden för motorsporten kan komma att bli en väldigt tyst framtid. Om utvecklingen får fortsätta i samma riktning och i takt med att tekniken förbättras så kommer eldrift att vara framtiden inom rallycross. Det finns redan i skrivande stund elbilar specifikt framtagna för rallycross, med över 600 hästkrafter.

Blandade känslor

Att elbilar kommer att dominera sporten inom några år är någonting som ingen tvivlar på, men känslorna för detta är väldigt blandade. Många är försiktigt optimistiska eftersom eldrift är det bästa för miljön och det kommer inte att ske någon större förändring i bilarnas prestanda. Andra är mer negativt inställda eftersom en stor del av själva känslan kommer att försvinna. Förbränningsmotorer som varvas, lukten av bränslet och andra saker som hör samman med detta är saker som bidrar starkt till den upplevelse som det är att köra, eller titta på, rallycross.

Nya delar

En stor påverkan elbilar kommer att ha på rallycrossen handlar inte bara om upplevelsen eller känslan. Det kommer även att krävas nya delar och mekaniker som vet vad de gör med dessa elmotorer. Personer kommer att anlitas för att hålla motorn i trim och dessa personer kan komma att fakturera racinglagen som privatperson om deras personliga expertis anlitas snarare än ett företag. Denna fakturering sker enkelt och på ett smidigt sätt genom Frilans Finans.

Framtiden

Självklart så kommer övergången till elbilar att föra med sig en viss förändring och oavsett vad man tycker om dessa förändringar så kvarstår det faktum att det är åt det hållet som utvecklingen går. Det bästa man kan göra är att följa med på resan och göra någonting bra av det hela!

Hur stor påverkan dessa förändringar kommer att ha på sportens popularitet återstår att se, men i takt med att fler och fler motorsporter och fordonsflottan i allmänhet övergår till elmotorer så kommer det att accepteras som det nya normala och ingenting som någon tänker på.

Previous article

Säker körning

Next article

Plug in-hybrid