Säker körning

Alla som kör bil känner till att de måste vara försiktiga i trafiken samt ta hänsyn till alla runt omkring sig. Det är så pass viktigt att alla bilägare måste skaffa sig en trafikförsäkring. Denna ska sedan gärna kombineras med antingen en hel- eller halvförsäkring.

Hos Transportstyrelsen går det att läsa mer om trafikförsäkring och vad den täcker.

Att tänka på

Det viktigaste att tänka på när man beger sig ut i ett fordon är att hålla hastighetsgränserna. Risken för olyckor och skador ökar med flera procent ju snabbare man kör. Genom att köra säkert kommer man även spara pengar. Det förbrukas nämligen mindre bränsle när man inte gasar och bromsar hela tiden.

En annan fördel med att köra säkert är att man ofta når destinationen snabbare. Detta låter kanske kontraintuitivt men faktum är att när man kör långsammare har man bättre fokus på trafiken. Det gör det lättare att anpassa positionen ifall radion varnar för några hinder.

Lagarna och reglerna finns där av en anledning. Trots detta väljer många att inte följa dessa, vilket leder till olyckor. Det kan också leda till att man blir av med körkortet.

Previous article

Bilens historia