Plug in-hybrid

En plug in-hybrid är en bil som har en eller flera elmotorer och en förbränningsmotor. En plug in-hybrid är en bil där du får elbilens möjligheter till minskade utsläpp. Om elen tar slut tar den vanliga motorn över, vilket möjliggör att du kan åka lika långa sträckor som om du hade haft en vanlig bil som endast har en förbränningsmotor. Systemet som plug in-hybriden har gör så att den lämpligaste kombinationen av motorerna används för att få så låga utsläpp som möjligt.

En plug in-hybrid är bra för miljön

Att ha en plug in-hybrid är bra för miljön eftersom utsläppen minskar och därmed belastningen på miljön. Ju mer du klarar dig på elen desto bättre för miljön. Utifrån statistiken om svenskens körbeteende så kommer de flesta väldigt långt på elmotorns räckvidd. En plug in-hybrid har ett effektivt drivbatteri som klarar av vardagskörning på endast eldrift. Exakt hur långt du tar dig med en plug in-hybrid beror på bilmodell och märke. Fråga försäljaren för mer exakta distanser. En annan fördel med en plug in-hybrid är att du får minskade bränslekostnader eftersom bränsleförbrukningen är lägre.

Skillnader mellan olika hybridbilar

Skillnaden mellan en hybridbil och en plug in-hybrid är att du kan ladda plug in-hybriden via eluttag och laddstolpar, vilket du inte kan med en hybridbil. Hybridbilen laddar sina batterier under tiden du kör bilen genom att återvinna energin från körningen och bromskraften. En hybridbil har en el- och en förbränningsmotor, precis som plug in-hybriden har. Den största nackdelen med en hybridbil är att en sådan bil endast kan köras kortare sträckor på el och det går endast att göra på lägre hastigheter. Skillnaden mellan en elbil och en plug in-hybrid är att en elbil endast drivs på el och inget annat.

Välj en bil utifrån ditt behov

Vad en plug in-hybrid kostar skiljer sig mellan bilmärke och modell. Genom att tekniken hela tiden går framåt och denna typ av bilar blir vanligare sjunker även priset på bilarna. Eftersom det finns rätt många olika bilmodeller som är plug in-hybrider ska du fundera på vad du ska använda bilen till, hur mycket den behöver rymma och hur långa sträckor du ska köra. När du vet det kan du börja sondera terrängen efter en bil.

Previous article

Elbilar och rallycross

Next article

Om elbilen