Vikten av bra belysning på personbilen

Alla bilar har hel- och halvljus men det är inte alltid att helljuset är tillräckligt när det är mörkt ute. Det kan vara en stor utmaning att köra med bristfälligt ljus under sådana förhållanden. Det kan därför vara en mycket bra investering att installera ett par extraljus på bilen. Du kan på Nordeye hitta fordonsbelysning i olika modeller. Det finns även bra arbetsljus till andra fordon än personbilar. Extraljusen som Nordeye säljer är funktionella och snygga men det håller även en hög kvalité som ökar körsäkerheten men också körglädjen.

Extraljus kan göra bilen snyggare

Förr var extraljus synonymt med stora runda extraljus fram på bilen som stack ut. Numer finns det diskreta LED-ramper som du kan installera på fronten. En LED-ramp syns knappt på en personbil och om du väljer en modell som passar ihop med bilen behöver inte extraljus vara något negativt för bilens utseende. För att hitta extraljus som håller måttet och ger bilen ett lyft kan du kolla in Nordeye.

Montering av extraljus

När du ska välja extraljus och installera dem är det bra att kolla att de fungerar just på din bil. Om bilen har parkeringssensorer framtill är det något du måste ta hänsyn till när du beställer extraljus. Du ska även fundera på om du tänker installera extraljusen själv. Det är inte speciellt svårt att montera dem men om du inte vill kan du lämna in bilen på en verkstad som snabb och enkelt kan fixa det åt dig. Tänk på att du vill att extraljusen ska tändas samtidigt som helljuset.

Bestäm vilken ljusbild du vill ha

När du ska välja extraljus ska du göra det efter den ljusbild som du önskar. En del extraljus ger en lång räckvidd rakt fram medan andra modeller lyser upp bättre på sidan. Ta reda på vad du vill ha innan du köper något. Det finns olika ljusbilder att få, kolla på alla alternativ innan du bestämmer dig. Men oavsett vilken ljusbild extraljusen ger kommer det göra stor skillnad mot att bara använda bilens helljus, du kan upptäcka faror mycket tidigare. Vilka extraljus som är bäst är en smaksak och även starkt kopplat till användningsområde.